Over


"Natuur en veerkracht, hand in hand?"

Door Soetkin De Vos. Gezondheidscoach, afgestudeerd aan HOWEST met de bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen, en afgestudeerd aan VIVES - HOWEST met een postgraduaat Duurzame Ontwikkeling.

 

Al van jongs af aan ben ik geprikkeld door alles wat met een gezonde levensstijl heeft te maken, zo ook manieren om je goed te voelen. Op het platteland, met een tuin en een bos vlakbij stond ik al vroeg in contact met natuur. Als kind was ik continue buiten om te ravotten en de natuur te ontdekken. Ook als ik me minder voelde,  ging ik naar buiten. Al vlug merkte ik op dat door natuur te observeren: je zorgen minder relevant en kleiner lijken, je een impact ervaart 'ik ben slechts een deeltje van een groter geheel'.   Voor deze ervaringen wordt ook wel de term  'Natuurconnectie' gebruikt.

 

Natuurconnectie kan je bijvoorbeeld ervaren door te 'bosbaden'. Meerdere onderzoeken tonen aan dat door een uur of liefst meerdere uren in de natuur te vertoeven, je hartslag en bloeddruk dalen. Het heeft ook een positieve invloed op jouw weerstand en mentaal welzijn.

 

Op deze pagina deel ik wekelijkse tips die kunnen helpen je beter te voelen door de natuur in te gaan. Ongeveer maandelijks wordt er een nieuwe post ge-upload op Instagram en op deze site, bij Edu-natuur. Hier kunnen jullie ook jullie eigen tips delen.